Postavljeno u Vijesti

Otvaranjem Gradskog olimpijskog bazena Banja Luka je dobila impozantan sportski objekat koji pruža odlične uslove za razvoj plivanja i vaterpola u našem gradu. Prema ocjeni vrhunskih plivača i vaterpolista, koji su vidjeli na desetine bazena širom svijeta, Gradski olimpijski bazen je najbolji u regiji i jedan od tri najbolja olimpijska bazena u Evropi.

Na GOB-u su postavljeni najsavremeniji startni plivački blokovi sa najpreciznijim mjerenjem vremena. To je zapravo najnovija Omegina serija čiji su blokovi prvi ugrađeni na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjoj Luci.
JP „Aquana”, koja je u vlasništvu grada Banje Luke, upravlja i novootvorenim Gradskim olimpijskim bazenom (GOB). Olimpijski bazen, dimenzija 50×25 metara, projektovan je po standardima Svjetske plivačke i vaterpolo federacije i osposobljen je za takmičenja na najvišem međunarodnom nivou.
Pored Olimpijskog bazena nalazi se i dječiji bazen dimenzija 25×10 metara, kao i tribine kapaciteta 532 mjesta.
Osim za plivačke I vaterpolo klubove, Olimpijski bazen je na raspolaganju i  rekreativcima. Škola plivanja, škola korektivnog plivanja i akva aerobik samo su neki sadržaji koje nudi Gradski olimpijski bazen.

U suterenu GOB-a nalazi se teretana, fitness, sauna, relaksaciona soba i prostorija za masažu, koji su idealni su za relaksaciju i opuštanje nakon napornog radnog dana, ali i za održavanje top forme. Na spratu se nalazi kafić sa pogledom na Olimpijski bazen, kao i novinarske kabine za praćenje takmičenja u plivanju i vaterpolu.

Napisao vlado   @    6 Jula 2012
Prethodni članak
Sledeći članak
»